GOMILAJU SE KANDIDATI

Orešković o poziciji ministra branitelja razgovarao i s Glogoškim

09.03.2016 u 22:24

Bionic
Reading

Nakon što je tijekom današnjeg dana premijer Tihomir Orešković primio drugu grupu braniteljskih i stradalničkih udruga te pritom izjavio da je na razgovor naposljetku primio Milijana Brkića, kandidata Domoljubne koalicije za ministra branitelja, večeras iz krugova bliskih prosvjednicima iz Savske stiže vijest da je premijer u večernjim satima primio na razgovor još jednog kandidata, javlja Večernji list

Riječ je o vođi prosvjeda Đuri Glogoškom. Tu je informaciju Večernjem listu potvrdio Dražimir Jukić, njegov bliski suradnik i predsjednik Zbora udruga veterana gardijskih postrojbi.

'Bude li Đuro izabran za ministra, to je kao da smo izabrani mi svi. Dakako, o imenovanju će odlučiti politika, konačni izbor prepuštamo premijeru, a nama je najvažnije da izabrana osoba radi u interesu hrvatskih branitelja', komentirao je Jukić.

Razgovor s Glogoškim inicirao je sam premijer, a predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida tu je kandidaturu rado prihvatio.

Podsjetimo, osim Milijana Brkića, javno su za ministra branitelja kandidirani Branko Borković, Stjepan Šterc, kojeg su kandidirale članice Udruge zagrebačkih udovica iz Domovinskog rata, dok je prijedlog Udruge hrvatskih branitelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te dijaspore, Zavjet, dječji kirurg iz Rijeke Zlatko Tomašić.

Večernji list doznaje da je udruga ATJ Lučko predložila Vladu Marića, javnosti poznatog kao predsjednika Savjeta za ratne veterane i člana Državnog povjerenstva za vojna odlikovanja.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.