pripreme za izbore

ORaH: Razgovarat ćemo sa svim progresivnim strankama

02.03.2024 u 20:03

Bionic
Reading

Stranka Zelena alternativa - održivi razvoj Hrvatske (ORaH) poručila je s izvještajne skupštine, održane u subotu da se zalaže za okupljanje svih progresivnih snaga na predstojećim izborima, ističući da u Hrvatskoj ima puno prostora za uspješnije provođenje zelenih politika.

Predsjednik Zorislav Antun Petrović najavio je da će stranka razgovarati sa svim progresivnim strankama u Hrvatskoj o postizanju sinergije na predstojećim izborima, od ovogodišnjih parlamentarnih do lokalnih u svibnju iduće godine.

Istaknuo je da je stranka tražila partnere zainteresirane za provođenje zelenih politika među lokalnim vijećnicima, a zainteresiranih, kaže ima od Međimurja do Dalmacije pa će uskoro osnovati Zelenu inicijativu kao platformu za zajednički rad.

Nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević rekao je da je Zelena alternativa - ORaH prva otvorila zelene teme u Hrvatskoj te istaknuo značaj okupljanja političkih snaga od ljevice prema centru za smjenu vlasti na dolazećim izborima.

Predstavnica Građanskog liberalnog saveza Marta Ana Cesar ocijenila je da među progresivnim strankama ima puno prostora za suradnju dok je predstavnik zagrebačkog SDP-a Branko Kolarić ocijenio da dolaze ključni parlamentarni izbori na kojima bi trebalo doći do smjene vlasti.