kritično stanje

Optužnica protiv podmitljivog splitskog kardiokirurga i supruge njegovog pacijenta; dala 3000 eura za operaciju supruga

24.10.2019 u 15:19

Bionic
Reading

Uskok je u srijedu pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv 51-godišnjeg kardiokirurga iz Kliničkog bolničkog centra Split zbog primanja 3000 eura mita od 52-godišnjakinje koja je optužena za davanje mita radi žurne operacije njezina supruga

Kardiokirurga i pročelnika Zavoda za kardiokirurgiju KBC Split, tereti se da je pacijentu kojem je 22. listopada indicirana žurna kardiokirurška operacija tek 8. studenog prioćio da je u kritičnom zdravstvenom stanju i da zbog utvrđene dijagnoze može umrijeti, izvijestilo je tužiteljstvo.

Liječnik je tom prilikom pacijentu rekao, iako je znao da je pacijentu potreban žurni operativni zahvat, kako će razmisliti i naknadno javiti termin operacije.

Međutim, kada je 12. studenog od pacijentove supruge primio mito od 1000 eura radi žurnog obavljanja pretraga i operativnog zahvata, kardiokirurg je zadržao novac i zauzvrat sutradan naložio da se pacijentu obavi pretraga, a potom ga je i operirao.

Tri dana kasnije od pacijentove supruge primio je još 2000 eura mita, tvrdi Uskok.

U optužnici je predloženo prošireno oduzimanje imovinske koristi od kirurga u iznosu od 3,5 milijuna kuna, priopćio je Uskok.