DOK JE BIO POD NADZOROM

Osuđeni pedofil i milijarder Jeffrey Epstein izvršio samoubojstvo

10.08.2019 u 15:18

Bionic
Reading

Pozivajući se na službene izvore, NBC News javlja kako je Jeffrey Epstein, američki milijarder kojemu je u rujnu trebalo početi suđenje za podvođenje 36 maloljetnica, počinio samoubojstvo u zatvorskoj ćeliji

66-godišnji Epstein si je oduzeo život iako je u zatvoru na Manhattanu, gdje je čekao suđenje, bio pod mjerama posebnog nadzora kako to ne bi učinio.

Bivši investicijski bankar i financijski savjetnik, naime, već je pokušao samoubojstvo prije tri tjedna, zbog čega je stavljen pod mjere posebnog nadzora.

Epstein je 2008. osuđen na Floridi zbog podvođenja maloljetnice na 18 mjeseci zatvora, no neobično za takve slučajeve, tužiteljstvo mu je omogućilo da služi tu kaznu uz rad.

Nakon novih saznanja, podignuta je nova optužnica, prema kojoj je smatran odgovoran za podvođenje 36 maloljetnih osoba, temeljem koje je uhićen 6. srpnja ove godine.

Nakon duge birokratske zavrzlame koja je obilato praćena u američkim medijima, u rujnu je konačno trebalo započeti suđenje za ta zlodjela, no Epstein je očito istrajao u namjeri da pravdu nikad ne dočeka.

Dokumentarni film: Tko je Jeffrey Epstein, optužen za seksulano zlostavljanje maloljetnica? Izvor: tportal.hr / Autor: Miami Herald