STRAVA U PULI

Oprez: Psima bacaju kobasice sa žiletima!

19.03.2013 u 15:27

Bionic
Reading

Iz pulske udruge za zaštitu životinja Snoopy upozoravaju vlasnike pasa na području Nove Verude da pripaze na svoje kućne ljubimce. Naime, jučer je u ulici Monte Paradiso nepoznati počinitelj u dvorište jedne obitelji bacio psu kobasicu u kojoj su bili utisnuti žileti!

Srećom, vlasnik psa pronašao je kobasicu s čak dva žileta u dvorištu prije svog kućnog ljubimca, umiljatog hrvatskog ovčara, pa ovaj slučaj ljudske okrutnosti nad životinjama nije završio tragično po psa.

No taj slučaj nije usamljen jer su vlasnici psa, 85-godišnjak i 80-godišnjakinja, već nekoliko dana u dvorištu nalazili krhotine stakla i žilete, no da se radi o zaista tako monstruoznom činu, postalo im je jasno kad su pronašli i dokaz – kobasicu, koju je netko napunio žiletima i bacio psu u dvorište!

Na sreću, pas se nije ozlijedio, a vlasnik je u dvorištu nađenu kobasicu sa skrivenim žiletima zadržao kao dokaz te o svemu obavijestio udrugu Snoopy, iz koje su ih savjetovali da slučaj prijave policiji i veterinarskoj inspekciji, što su i učinili.

'Pulska je policija jučer zaprimila prijavu građanke da je na području Nove Verude nepoznati počinitelj u dvorište njezinih prijatelja u više navrata bacio kobasice sa žiletima.

Provedenim izvidima utvrđeno je da je nepoznati počinitelj od 11. do 16. ožujka, u dvorište obiteljske kuće u Ulici Monte Paradiso, bacao kobasice u kojima su se nalazili žileti. Srećom, pas koji se nalazio u dvorištu nije progutao žilete, niti se ozlijedio. Od njegovih vlasnika, 85-godišnjaka i 80-godišnjakinje, izuzeto je više žileta i krhotina stakla te jedna kobasica sa žiletom.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti te su o događaju obavijestili nadležno Državno odvjetništvo, kažu u Policijskoj upravi istarskoj.

Iz udruge Snoopy uz upozorenje vlasnicima pasa, kako njihovi ljubimci ne bi postali žrtve ovakvog monstruoznog nedjela, kojeg usput rečeno može smisliti samo ljudski um, mole vlasnike da ako primijete nešto ili nekog sumnjivog, pokušaju fotografirati ili sačuvati neki dokaz kao u ovom slučaju.

Podsjetimo, prilikom nedavnog uginuća osmogodišnjeg rotvajlera, o čemu smo na tportalu također izvještavali, može se samo pretpostaviti da je nesretni pas pojeo nešto otrovano, vjerojatno za vrijeme šetnje na području Marsovog polja. Početkom mjeseca, jedan je građanin upozorio i na želtozne kocke nađene u dvorištu, za koje je sumnjao da su možda otrovane, no ni on nije podigao prijavu, što otežava pronalazak počinitelja.