KVORUM SIGURAN

Oporba došla u Sabor glasati za raspuštanje

  • Autor: Maja Šurina
  • Zadnja izmjena 28.10.2011 13:33
  • Objavljeno 28.10.2011 u 12:15
Luka Bebić

Luka Bebić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Mehkek

Iako je glasanje u Saboru, a time i raspuštanje, trebalo započeti u podne, ubrzo se shvatilo da vladajući HDZ u saborske klupe nije uspio dovući svoje koalicijske partnere te da samim time nije uspio osigurati kvorum za glasanje. Odmah nakon Bebićevog apela zastupnicima da se pojave u parlamentu, jer se inače neće moći raspustiti, u sabornicu su se vratili oporba i HSS-ovci

Predsjednik Sabora Luka Bebić morao je odgoditi početak sjednice za pola sata zamolivši sve zastupnike da se pojave na radnom mjestu. 'Ako ne bude kvoruma, ja ću prekinuti zasjedanje Sabora i Sabor nastavlja zasjedanje u skladu s Ustavom', rekao je Bebić.

U tom trenutku u dvorani se nije pojavio nijedan zastupnik SDSS-a, a HSS je zastupao samo Stipe Gabrić Jambo. Kako doznajemo, HSS-ovci se nisu htjeli pojaviti u dvorani zbog Zakona o vodama te prijedloga Zakona o prestanku važenja Zakona o igralištima za golf.

Oporbeni zastupnici iz Kukuriku koalicije i ostatak HSS-ovih parlamentaraca kratko nakon Bebićevog apela počeli su stizati u sabornicu da bi glasali za raspuštanje ovoga, po mnogočemu skandaloznog saziva Sabora. U dvorani se ipak nije pojavio SDSS, ali je na zadnje glasanje došla HDZ-ovka Bianca Matković.

Iako su zastupnici Kukuriku koalicije sjedili u sabornici, nisu glasali o uvrštavanju novih točaka na dnevni red, osim o onoj o raspuštanju Sabora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi