NEMA LJETA

Opet novo nevrijeme, pljuskovi i grmljavine!

27.07.2014 u 10:56

  • +5

Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Bionic
Reading

Snažno nevrijeme praćeno kišom i tučom pogodilo je jučer podvelebitsko Primorje i Podgorje. Pljuskovi i grmljavina nisu zaobišli ni glavni grad Zagreb. Prognoza kaže da će i nedjelja biti vrlo slična

Voda je poplavila više šatora u kampovima. Najteže je bilo na potezu Sv. Marija Magdalena-Šibuljina-Milovci-Starigrad, gdje je padala tuča veličine oraha. U večernjim satima nevrijeme je zahvatilo i Zadar. Ondje je jak vjetar prevrtao brodice.

Grmljavinsko nevrijeme uz obilne padaline zahvatilo je i Zagreb. Hitne službe imale su povećan broj intervencija, većinom u istočnom dijelu grada. Vatrogasne ekipe na terenu su odradile više od stotinu intervencija, mahom ispumpavanja vode iz podruma.

Prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju u Zagrebu najavljuje promjenjivo i nestabilno vrijeme s čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine. Najviša temperatura očekuje se oko 24°C.

Na razini Hrvatske očekuje se vrlo promjenjivo i nestabilno vrijeme s čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje su moguće i izraženije oborine, osobito u gorskim predjelima i na Jadranu. Najviša temperatura očekuje se uglavnom od 23 do 28, u gorju malo niža.