vremenska prognoza

Opet kiša: Padat će od večeri, a u petak stiže jače pogoršanje

21.10.2021 u 06:36

Bionic
Reading

U četvrtak će jutro u kopnenom dijelu zemlje proći uz južinu, a u prvom će redu biti osjetno toplije. Vremensku prognozu donosi meteorolog Darijo Brzoja

Na Jadranu će u četvrtak ujutro biti promjenjivo, mjestimice uz malo kiše, a oblaci će se postupno skupljati i u unutrašnjosti, iako u ovom prvom dijelu dana očekujemo i sunce, prenosi Dnevnik.hr.

Puhat će umjeren i jak, u gorju na udare olujni jugozapadni vjetar, a na Jadranu umjeren i jak jugozapadnjak i jugo.

Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 12 stupnjeva Celzijevih, a na moru većinom između 12 i 17 stupnjeva.

Jesen u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Poslijepodne će biti sve više oblaka i u kopnenim krajevima. Kiša će pasti najvjerojatnije tek navečer. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, a u većem dijelu dana bit će toplo, oko 20 Celzijevih stupnjeva.

Slično će biti u Slavoniji i Baranji. Danju povremeno umjerena naoblaka, no bit će sunca, a potom poslijepodne sve više oblaka te navečer, odnosno u noći na petak mjestimice kiša. Jugozapadnjak i temperatura isto oko 20 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu cijeli dan će biti promjenjivo uz više oblaka, a kiša je povremeno moguća od jutra, i to prije svega oko Rijeke te u Gorskom kotaru.

U gorju će na udare puhati olujni jugozapadnjak, a na Jadranu i južni vjetar i jugo. Temperatura će u gorju biti između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva, te malo ispod 20 na moru.

I u Dalmaciji će biti promjenjivo. Malo kiše moguće je ponegdje tijekom dana, no vjerojatnija je zapravo tek navečer i u noći na petak, i to ponajprije u zaleđu. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva Celzijevih.

Svježiji petak

U petak će na kopnu biti većinom oblačno s kišom te uz sjeverac ponovno i osjetno svježije. Smirivanje vremena stiže već u subotu pa će nedjelja biti sunčana, no svih dana temperatura će ponovno biti ispod 15 stupnjeva.

Na Jadranu se u petak očekuju pljuskovi i grmljavina, a lokalno može biti i obilnije kiše. Puhat će umjereno i jako jugo, a krajem dana će na sjevernom dijelu okrenuti na buru koja će se u subotu potom proširiti na cijeli Jadran. S burom će biti sve manje kiše i na moru pa će tako i ovdje drugi dio vikenda biti sunčan.