gdje su zastupnici?

Opet bez kvoruma na Odboru za nacionalne manjine, Pupovac otkrio što će napraviti

10.10.2019 u 14:29

Bionic
Reading

Sjednica saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina nije održana u četvrtak zbog nedostatka kvoruma, a njegov predsjednik Milorad Pupovac najavio je da će zatražiti sjednicu Kluba zastupnika nacionalnih manjina i izvijestiti predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića o nemogućnosti rada

Pupovac je upozorio kako se već po drugi puta događa da Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina ne može raditi zbog nedostatka kvoruma, jer dio zastupnika nacionalnih manjina ne dolazi na sjednice.

Podsjetio je da su se na današnjoj sjednici trebale raspraviti dvije teme koje su već prethodno djelomično raspravili.

Na dnevnom redu bila je predviđena rasprava o upućivanju u saborsku proceduru izmjena Zakona o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina u RH, koje je u svibnju 2015. u saborsku proceduru uputila Vlada.

Također je trebalo biti raspravljeno Izvješće radne skupine za utvrđivanje položaja romske nacionalne manjine i međuetničkim odnosima u Međimurskoj županiji.

  • +12
Milorad Pupovac u Saboru održao konferenciju za medije Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

U vezi s radom Odbora, što se tiče deponiranja glasova, Pupovac je rekao kako se ono može prihvatiti samo u slučaju da je član Odbora bio na sjednici i zatim otišao, a ne ako na nju uopće nije došao.