prekinuta sjednica

Opći metež u Skupštini Srbije: Naguravali se, umiješao se i ministar obrane Aleksandar Vulin

27.12.2019 u 15:06

Bionic
Reading

U Skupštini Srbije došlo je do incidenta nakon što su lider Dveri Boško Obradović i zastupnik te stranke Ivan Kostić ušli na sjednicu te se sukobili sa zastupnicima vladajuće većine. Zastupnici Dveri su izrazili nezadovoljstvo što srbijanske vlasti nisu reagirale na usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori. Sjednica je prekinuta nešto poslije 13 sati

Lider Dveri Boško Obradović i zastupnik te stranke Ivan Kostić ušli su na sjednicu kako bi izrazili nezadovoljstvo što srbijanske vlasti nisu reagirale na usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, javlja N1 Srbije.

U Skupštinu su ušli s transparentima "Milo lopove - ne damo ti svetinje" i "Zašto Srbija ćuti", javlja agencija Beta. Obradović i Kostić sukobili su se sa šefom zastupnika SNS-a Aleksandrom Martinovićem, nakon čega je nastao opći metež.

Aleksandar Martinović je u jednom trenutku ustao iz zastupničke klupe i prišao govornici, ali se Kostić postavio između njega i Obradovića. Došlo je do povlačenja, a potom je lider Dveri odgurao Martinovića, opisuje N1 Srbije. Nastao je opći metež i guranje u kojem je sudjelovao i ministar obrane Aleksandar Vulin.

Obradović je novinarima nakon incidenta u Skupštini ispričao kako su naprednjaci na njih nasrnuli, kako piše Al Jazeera Balkans, jer nisu željeli da građani u direktnom televizijskom prijenosu čuju predsjednika Srbije 'Aleksandra Vučića kako surađuje s režimom Mila Đukanovića'.

'Oni nisu željeli da građani vide poruke na kojima piše da su Vučić i Đukanović politička braća-blizanci. To ih je najviše zaboljeleo i nisu htjeli da vide poruku i pitanje zašto Srbija šuti na događanja u Crnoj Gori i otimanje sprskih svetinja i hapšenje', rekao je Obradović novinarima te pokazao svoj pokidani sako.

Tijekom rasprave u Skupštini Srbije o crnogorskom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti kojem se protivi Srpska pravoslavna crkva vladajuća većina je istaknula kako se problemi moraju rješavati mirnim putem dok je dio opozicije negodovao zbog 'mlake reakcije Srbije', piše Al Jazeera Balkans.