istraga u tijeku

Opasan incident u bečkoj zračnoj luci: Zrakoplov udario u električni stup

08.04.2024 u 09:02

Bionic
Reading

U zračnoj luci Beč-Schwechat tijekom vikenda došlo je do opasnog incidenta. Airbus Austrian Airlinesa ozbiljno je oštećen prilikom sudara na pisti dok u njemu nisu bili putnici

'Potvrđujemo da se šteta na jednom od naših zrakoplova A320neo dogodila izvan operacije zrakoplova, tj. bez posade i putnika. Pokrenuta je istraga o uzroku i iznosu štete', rekla je glasnogovornica Austrian Airlinesa za Kronen Zeitung.

Prema službenim informacijama, avion se tijekom tegljenja sudario s električnim stupom i mostom za ukrcaj putnika. Pritom mu je otkinut desni stabilizator, a oštećen je i most za ukrcaj putnika. Nesreća se dogodila dok je avion vučen na Terminal 3.

Točan tijek nesreće i razmjeri štete još se istražuju, izvijestili su austrijski mediji. Airbus je doletio s londonskog Heathrowa. U Beč je sletio u subotu kasno navečer, nakon čega je oštećen u sudaru.

Mediji javljaju da kvar na avionu predstavlja dodatni problem za Austrian Airlines zbog nadolazeće ljetne sezone i ljetnog reda vožnje koji je upravo počeo. Još nije poznato hoće li pojedini letovi morati biti otkazani zbog oštećenog zrakoplova.