GRADONAČELNICA KNINA

'Oni koji su zviždali uvrijedili su sve branitelje'

06.08.2013 u 14:01

Bionic
Reading

Jučerašnju proslavu 18. obljetnice Oluje u Kninu, zasjenilo je zviždanje i vrijeđanje premijera Zorana Milanovića. Gradonačelnica Knina Josipa Rimac u razgovoru za Media servis osudila je ispade i poručuje da za njih nije odgovorna, ali osjeća nelagodu. Oni koji su zviždali uvrijedili su sve branitelje, poručuje Rimac, no ne zna jesu li izgrednici bili organizirani

'Svakako osuđujemo zviždanje premijeru Zoranu Milanoviću jer kao domaćin i kad netko dođe u vašu kuću nije vam drago da netko napravi ono što je napravio jučer. Svakako to osuđujemo jer ovo je najvažniji dan hrvatske povijesti i nije dobro da se itko prema njemu odnosi ovako. Postoji drugi način da netko izrazi svoje nezadovoljstvo prema pojedincima, institucijama, ali ne kvariti proslavu i najveličanstveniji dan u novijoj hrvatskoj povijesti', rekla je Rimac za Media servis.

Upitana osjeća li ikakvu odgovornost zbog ispada, Rimac je rekla: 'Naravno da će netko to pitati osjećam li odgovornost kao domaćin. Znajući da je ipak državni protokol određivao i pripremao sigurnosni dio , mogu reći da ne osjećam odgovornost, ali osjećam nelagodu zato što se to dogodilo u našem gradu. Želimo da Knin bude centralno mjesto proslave. Već se krenulo spekulirati oko toga treba li se premještati proslava. I ovo nam sigurno ne ide u prilog', rekla je Rimac.


Svatko tko dolazi u Knin mora biti svjestan važnosti tog veličanstvenog dana i radi poštovanja onih koji su dali svoj život da bismo uživali u slobodi, trebao bi poštovati sve govornike, smatra Rimac.

'U konačnici govornike iz redova najviših institucija birao je hrvatski narod. To je individualna stvar i možda pojedinih skupina, nije dobar odnos prema hrvatskim braniteljima. Jučerašnjim zvižducima uvrijedili su sve hrvatske branitelje i one koji su dali život za Hrvatsku'.

Rimac ne može reći jesu li 'zviždači' bili organizirani.'Bili smo u kontaktu s braniteljskim udrugama i nije bilo sumnje da će neka od udruga koje su sudjelovale u pripremama negodovati zbog govornika ili protokola', ističe Rimac, zaključivši da su najrazočaraniji bili Kninjani zbog slike koja je odaslana iz njihovog grada i indicenta koji se dogodio. Prilazili su i sinoć gradonačelnici izražavajući svoje žaljenje.