DARINKO KOSOR:

'Oni koji su seljacima dali obećanja moraju naći rješenje'

06.03.2010 u 11:38

Bionic
Reading

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor kazao je danas, vezano uz prosvjede seljaka, kako oni koji su poticaje obećali moraju naći i rješenje problema

Odgovarajući na novinarske upite tijekom današnje HSLS-ove akcije dijeljenja ruža i prigodnog letka u povodu 8. ožujka Međunarodnog dana žena, Kosor je ocijenio da treba biti strpljiv u pregovorima sa seljacima. Ljudi su dobili obećanja, ušli u kredite, kupili strojeve i treba naći kompromisno rješenje, kazao je, dodavši da je 'jasno da se sav novac ne može isplatiti, no, treba naći maksimalni kompromis'.

Na pitanje o stabilnosti koalicije rekao je da je ona stabilna i da u 'njoj nema potresa', a za mogućnost rebalansa proračuna, Kosor je kazao kako je on već najavljen iz Ministarstva financija.

'Ja sam još prije dva mjeseca rekao da će vjerojatno do rebalansa doći pa sam od koalicijskih partnera bio napadnut', dodao je.

'Slažem se s premijerkom da treba ići u smanjenje rashodovne strane i treba dogovoriti po kojim stavkama se to može napraviti', ističe Kosor.

Naglasio je kako svi građani RH koji rade u privatnim poduzećima i oni koji rade u državnom i javnom sektoru, moraju biti svjesni da je teška kriza i da može biti puno gore nego što je danas. 'Primjeri su to Španjolske i Grčke i svi će morati štedjeti', poručio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.