U ZAGREBU

Olujni vjetar rušio stabla i krovove

30.07.2012 u 11:24

Bionic
Reading

Olujni vjetar, koji je pogodio Zagreb u nedjelju od 18,30 do 19,30 sati, rušio je stabla, vodove električne energije, dizao i oštećivao krovove kao i fasade zgrada, a oštećeno je i nekoliko osobnih vozila, izvijestio je danas Državni centar 112.

U sat vremena bilo je zaprimljeno više desetaka poziva o oštećenjima nastalima zbog nevremena, a do 20,15 sati zagrebački vatrogasci, Zrinjevac i Elektra reagirali su na sve žurne dojave.

Velika šteta nastala je u Podrebenici 12a, gdje je vjetar odnio pola krova sa obiteljske kuće.

Zbog olujnog nevremena s jakim vjetrom koje je oko 15 sati zahvatilo područje Osječko-baranjske županije, došlo je do problema u opskrbi električnom energijom na širem području Belog Manastira, Darde, Kneževa, Beli Vrh, Torjanci, a svi prekidi otklonjeni su do 20 sati. Od 14,30 do 16,30 sati problema u opskrbi bilo je i na širem području Valpova, Belišća, Bizovca te Našica.

Nevrijeme je uzrokovalo prekid visokonaponske mreže i probleme u opskrbi električnom energijom i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, na području Gudovca, Prgomelja, Klokočevca, Velikog Grđevca, Pavlovca i Male Jasenovače, od 18,30 do 21 sat. Dosta kvarova i prekida bilo je i na niskonaponskoj mreži, izvijestio je Državni centar.