javio se meteoalarm

Olujni vjetar, pljuskovi, grmljavina i snijeg: Pogledajte kad i u kojem dijelu zemlje nas čeka najopasnije vrijeme

19.01.2023 u 09:46

Bionic
Reading

U unutrašnjosti pretežno, a na Jadranu promjenljivo oblačno, povremeno s oborinama. Bit će kiše, na Jadranu mjestimice i pljuskova i grmljavine, a u višem gorju snijega, prognozira se za četvrtak

Uz postupni pad temperature zraka susnježica i snijeg očekuju se i u nizinama, osobito sjeverozapadne Hrvatske, a mogući su ponegdje i uz obalu sjevernog Jadrana. Na kopnu će puhati povremeno umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

U Dalmaciji umjeren do jak, na udare i olujan južni i jugozapadni vjetar, a na sjevernom dijelu umjerena do jaka bura u jačanju. Najviša dnevna temperatura od 1 do 7, na Jadranu između 7 i 13 °C, prognozira Državni hidrometeorloški zavod. 

  • +7
Snijeg u Međimurju Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U petak umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s oborinama. U unutrašnjosti povremeno snijeg, osobito na zapadu, i to ponajprije u gorju, a susnježice i snijega nošenog jakim vjetrom može biti i uz obalu.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka, na udare i olujna bura, na jugu jako jugo koje će krajem dana okrenuti na buru. Jutarnja temperatura od -4 do 0, na Jadranu između 3 i 8. Najviša dnevna od -1 do 3, na Jadranu između 7 i 11 °C.

  • +10
Snijeg na Sljemenu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

U idućim danima promjenljivo i pretežno oblačno, vjetrovito i hladno. U unutrašnjosti će padati susnježica i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a na Jadranu u petak i subotu kiša. Na sjevernom dijelu može biti i snijega nošenog burom. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna bura.

Snijeg u Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL