SV. ROK - MASLENICA

Olujna bura zatvorila Dalmatinu

05.03.2010 u 08:16

Bionic
Reading

Zbog olujne bure, za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Državnom cestom D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene prometuju samo osobna vozila. Paškim mostom zabrana važi za motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama (I. skupina), a dionicom Jadranske magistrale (D8), od Bakra do Karlobaga, za motocikle, autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na pojedinim prometnicama u Lici i Gorskom kotaru.

Zimski uvjeti vrijede i na cestama Samoborskog i Žumberačkog gorja.

Zbog prosvjeda seljaka prekinut je promet na državnim cestama: D 45 Garešnica-Kutina, na Podravskoj magistrali (D 2) u mjestima Štaglinec, Pitomača, Virovitica i Nova Bukovica, te županijska cesta ŽC 4007 kroz mjesto Bačevac. Promet teče naizmjence na: D 34 u Čađavici, D 43 u Velikom Koranovu i u Ludbregu (D 2). Od Pitomače prema Virovitici i Osijeku obilazak je: Pitomača (D 2)-Otrovanec-Sedlarica-Turnašica-Lozan-D 2, od Koprivnice do Štaglinca obilazak je preko Glogovca i Koprivničkih Brega, od Garešnice prema Kutini obilazak je preko Kaniške Ive.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak.

U prekidu je trajektna linija prema otoku Pagu: Prizna-Žigljen i katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Korčula, Novalja-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka. Ostali trajekti i katamarani plove redovito.