PROMET PARALIZIRAN

Oluja Xavier praćena orkanskim vjetrom hara Njemačkom, sedam osoba poginulo

05.10.2017 u 19:35

Bionic
Reading

Sedam vozača je poginulo u četvrtak pri padu stabala ili grana u olujnom nevremenu koje je zadesilo sjever i istok Njemačke i izazvalo prekid željezničkog prometa.

 

U Hamburgu se jedno stablo srušilo na automobil u kojem su se nalazile dvije žene. Jedna je smrtno stradala, a druga je hospitalizirana, navela je lokalna policija. Jedan putnik je također poginuo pri padu stabla na cestu u Neu-Karstadtu, u državi Mecklenburg-Zapadno Pomorje. U blizini Berlina se na vozilo jedne žene srušilo stablo i ubilo ju.

Pri padu grane na vjetrobransko staklo poginuo je jedan vozač u toj regiji, dok su još dvije osobe smrtno stradale u automobilu. U Berlinu je jedna vozačica također poginula, objavili su vatrogasci na Twitteru.

U Berlinu je više osoba ranjeno, a vjetar se počeo smirivati.

Svi vlakovi na sjeveru zemlje su zaustavljeni posebice na liniji između Hamburga i Berlina, zbog velikog broja stabala na pruzi, prema željezničkoj kompaniji Deutsche Bahn.

Dio prometa je prekinut na istoku zemlje gdje je krajem poslijepodneva bijesnilo nevrijeme Xavier.

U Berlinu prije kraja radnog vremena zaustavljen je promet gradskim vlakom S-Bahn, autobusom i tramvajem pa su brojni Berlinčani krenuli doma pješice ili u prepunim metroima kako bi se zaštitili od rafala vjetra koji je puhao do 120 km na sat.

  • +3
Oluja u Njemačkoj Izvor: Reuters / Autor: HANNIBAL HANSCHKE

Dva zoološka vrta su poslijepodne zatvorena i neke životinje poput žirafa i lavova su skonjene u zaklone. Promet u dvije zračne luke je nakon kratkog prekida nastavljen. 

Oluja u Njemačkoj Izvor: Reuters / Autor: Reuters