popustila konstrukcija

Oglasili se iz KBC-a Sestre milosrdnice nakon ulegnuća stropa: Nema ozlijeđenih, šteta će se sanirati u roku 48 sati

16.02.2023 u 14:05

Bionic
Reading

Na Klinici za pedijatriju KBC-a Sestre milosrdnice u srijedu u ranim večernjim satima došlo je do ulegnuća dijela spuštenog stropa

Na Klinici za pedijatriju KBC-a Sestre milosrdnice u srijedu, u ranim večernjim satima došlo je do ulegnuća dijela spuštenog stropa, izvijestili su iz KBC-a Sestre milosrdnice. Ističu kako je dežurno tehničko osoblje odmah pristupilo pregledu te je utvrđeno da je došlo do popuštanja dijela nosive potkonstrukcije protupožarnog energetskog kanala.

Odmah je uklonjen dio poda spuštenog stropa te se izvršilo podupiranje kanala radi osiguravanja prolaza.

'U tijeku je uklanjanje spuštenog stropa cijelom dužinom glavnog hodnika Klinike za pedijatriju nakon čega će se pristupiti djelomičnoj zamjeni, ojačanju i pričvršćenju energetskog kanala. Pregledat će se i energetski kanali cijele etaže kako bi se izbjegli novi štetni događaji i potencijalne opasnosti za sve korisnike Klinike', poručuju se u priopćenju.

Iz KBC Sestre milosrdnice napominju kako se radi o progresivnoj šteti uzrokovanoj potresom s obzirom da je potres prouzročio njihanje i pomak energetskog kanala koje je oslabilo nosače.

'Važno je naglasiti da nakon pojave ulegnuća dijela spuštenog stropa na Klinici za pedijatriju nema ozlijeđenih pacijenata niti zdravstvenih djelatnika te da je isti uzrokovao samo materijalnu štetu koja će se sanirati u roku 48 sati. Djeca koja zahtjevaju nastavak bolničkog liječenja bit će razmještena u prostorije Klinike za pedijatriju za koje je utvrđeno kako nema opasnosti od novih ulegnuća stropa kao i u prostore dječjeg odjela Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata, dok će djeca koja su pred završetkom liječenja u dogovoru s roditeljima, biti otpuštena kućama uz kontinuiranu telefonsku komunikaciju roditelja s nadležnim liječnicima', poručili su s Klinike za pedijatriju KBC-a Sestre milosrdnice napominjući kako su kontrolni pregledi zdravstvenog stanja djece otpuštene kućama zakazani već za idući tjedan.