zbog raketiranja u ukrajini

Oglasila se Civilna zaštita: U protekla 24 sata nije zabilježeno povećanje doze gama zračenja na teritoriju naše zemlje

04.03.2022 u 15:51

Bionic
Reading

Državni nuklearni regulatorni inspektorat Ukrajine obavijestio je danas Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da su tijekom ranih jutarnjih sati ruske oružane snage granatirale i zauzele područje Nuklearne elektrane Zaporožje u Ukrajini, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite

Tijekom događaja nije došlo do ispuštanja radioaktivnog materijala u okoliš. Ova situacija ne predstavlja opasnost za ljude i okoliš u Republici Hrvatskoj, kažu iz Ravnateljstva civilne zaštite.

U protekla 24 sata nije zabilježeno povećanje doze gama zračenja na teritoriju naše zemlje. Sve do sada izmjerene vrijednosti u skladu su s varijacijama prirodnog zračenja i odgovaraju lokaciji mjernog mjesta i očekivanim sezonskim fluktuacijama.

Prema izvještaju Državnog nuklearnog regulatornog inspektorata Ukrajine, ostale nuklearne elektrane rade u okviru svojih operativnih granica i definiranih uvjeta za siguran rad.

Ravnateljstvo civilne zaštite prati razvoj situacije i po potrebi obavijestit će o svim daljnjim događajima značajnim za sigurnost građana Republike Hrvatske.