afera softver

Odvjetnica Alaburić: Netočno je što tvrdi Hrvoj Šipek, dužnost je preuzela krajem veljače prošle godine

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 07.12.2021 12:33
  • Objavljeno 07.12.2021 u 10:51
Vesna Alaburić

Vesna Alaburić

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić situaciju oko aktualne glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek, kaže, neće komentirati

Bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić za N1 Televiziju upitan je za komentar cijele situacije u DORH-u, gdje je po nadzoru ispalo da je 16. veljače donesena odluka o aferi Softver.

Jelenić je rekao da je rezultate nadzora čitao u vidu priopćenja te dodao:

'Meni unazad godinu ili skoro dvije godine nisu dostupni ni spisi, a unazad sedam mjeseci ni informacije. Nemam razloga ne vjerovati da ono što je priopćeno nije točno. Iz toga ispada da je odluka USKOK-a donesena u siječnju i da je o tome obaviješteno Državno odvjetništvo, mislim, 12. veljače.

Ja se ne sjećam te obavijesti, moram priznati, ali kad sam pogledao u svoj kalendar iz tog doba, utvrdio sam da sam za 18. veljače imao zakazan ili dogovoren sastanak kako bi se to izvješće raspravilo, no zbog okolnosti koje su izvan moje volje nastupile upravo tog 18. veljače ujutro, a 19. veljače sam podnio ostavku, taj sastanak nikad nije održan.

Pri čemu, koliko sam vidio, izvješće je podneseno temeljem članka 74. stavak 1. Zakona o Državnom odvjetništvu, a zakon kaže da se takva izvješća podnose u odnosu na provedene radnje i namjeravane radnje', rekao je Jelenić za N1 te nije želio komentirati situaciju oko glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek.

Jelenićeva odvjetnica Vesna Alaburić je rekla za N1: 'Samo da kažem da je potpuno netočno ono što je glavna državna odvjetnica tvrdila, da je u svibnju preuzela dužnost, to je netočno, zato što je ona kao prva zamjenica Dražena Jelenića preuzela dužnost kao vršiteljica dužnosti u trenutku kad je Dražen Jelenić bio razriješen dužnosti, što znači krajem veljače prošle godine.'

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!