zatvoreni dio sjednice

Odluka Vlade: Vojska ide preko granice na obuku i vježbe

31.01.2024 u 17:11

Bionic
Reading

Vlada RH je u srijedu na zatvorenom dijelu sjednice donijela Odluku o prelasku granice Republike Hrvatske oružanih snaga država saveznica i Oružanih snaga RH, radi sudjelovanja na zajedničkoj obuci i vježbama u 2024., priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću

Točka je označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" te je iz Vlade nisu u mogućnosti objaviti, dodaje se.

Donesena je i Odluka o darovanju materijalnih sredstava, a i ta je točka označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" i nije za objavu.

Dana je suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, postupak postizanja rješenja označen je stupnjem tajnosti "ograničeno".

Što se tiče kadrovskih pitanja, utvrđen je Prijedlog o razrješenju ravnatelja i zamjenika ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka Zdravka Vukića i Igora Vulje, s danom 18. svibnja 2024., zbog isteka mandata. Također, temeljem provedenog postupka po javnom pozivu, utvrđen je Prijedlog za ponovno imenovanje Zdravka Vukića ravnateljem, a Igora Vulje zamjenikom ravnatelja te Agencije. Prijedlozi odluka se upućuju u Hrvatski sabor na donošenje, navodi se u priopćenju sa zatvorenog dijela Vladine sjednice.

  • +4
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL