SLOVENSKI USTAVNI SUD

Odbačen zahtjev za novim suđenjem ubojici iz Rovinja

04.09.2009 u 14:58

Bionic
Reading

Slovenski ustavni sud odbacio je žalbu Ivana Periča iz Ljubljane koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog trostrukog ubojstva u Rovinju, objavili su u petak slovenski mediji.

U Peričevu apartmanu u rovinjskom turističkom naselju Bonavia 19. kolovoza 2002. pronađena tijela njegove majke Vesne, očuha Georga i 13-godišnjeg polubrata Bojana, objavili su u petak slovenski mediji.

Slovenski ustavni sud odbacio je Peričev zahtjev da se suđenje ponovi zbog navodnih proceduralnih pogrešaka i kršenja načela privatnosti, a njegovi odvjetnici najavili su da će se pošto su iskorištena sva pravna sredstva u Sloveniji sada žalbom obratiti Sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Peričevi pravni zastupnici tvrdili su u žalbi ustavnom sudu da je tijekom suđenja bilo nepravilnosti. Uz to, naveli su da slovenski sud nije uzeo u obzir poligrafsko testiranje koje je s Peričem malo nakon ubojstva napravila hrvatska kriminalistička policija, a koji ga je navodno izuzeo kao mogućeg počinitelja.

Perić je osuđen na temelju snimke nadzornih kamera na autocesti koja je dokazala da je u vrijeme ubojstva otputovao u Rovinj, čime je srušen njegov alibi da je u to vrijeme bio u Ljubljani.

Bračni par Rakič i njihov 13-godišnji sin Bojan ubijeni su u svom apartmanu pištoljem s prigušivačem, a sud je ustvrdio da je motiv za ubojstvo bila želja starijeg sina Vesne Perič Rakič da nasljeđem dođe do znatne obiteljske imovine.