KRAJ PERIPETIJA

Od danas se izdaju nove registarske pločice s logom EU-a

04.07.2016 u 09:15

Bionic
Reading

Na snagu danas stupa Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o registraciji i označavanju vozila i Rješenje o utvrđivanju cijena obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica kojim je reguliran izgled i cijena novih registarskih pločica. Prema spomenutom Pravilniku postojećim registarskim pločica s lijeve strane dodan je plavi pravokutnik kao oznaka pripadnosti Europskoj uniji tzv. europski logo i nacionalna oznaka za Hrvatsku - HR

Iz MUP-a ističu da nakon početka izdavanja novih registarskih pločica vozači neće morati mijenjati postojeće registarske pločice, već će se one postepeno zamjenjivati u svim onim slučajevima redovnih zamjena: kada vozači po prvi puta registriraju vozilo, prilikom promjene registarskog područja, u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja. Ono što zasigurno građane najviše zanima su cijene novih oznaka, a dobra je vijest da su sve vrste pločica pojeftinile.


Obične registarske pločice pojeftinile su sa 76 na 65 kuna, registarske pločice po narudžbi s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom pojeftinile su s 378 na 278 kuna, prenosive pločice pojeftinile su s 920 na 278 kuna, a najveće je pojeftinjenje svakako ono za registarske pločice po izboru koje su sa 6.720 kuna pojeftinile na 2.000 kuna. Građani mogu po cijeni od 278 kuna dobiti nove registarske pločice s istim oznakama koje su imali do sada samo na obrascu s logom EU-a.