CRNA STATISTIKA ZLOČINA

Od 65 ubojstava nijedno nije počinila žena

27.04.2009 u 10:57

Bionic
Reading

U proteklih devet i pol godina u Splitsko-dalmatinskoj županiji izvršeno je 65 ubojstava. Zanimljivo je da ni u jednom slučaju ubojica nije bila žena

'Od ovih 65 osoba koje su ubijene u Splitskoj županiji 12 je žena. Njih su najčešće ubijali muževi, no bilo je slučajeva i da je sin ubio majku. Najčešći način izvršenja ubojstva u slučaju muškarac-žena je gušenje i ubodi nožem. Interesantno je da ni u jednom od ovih 65 ubojstava nije evidentiran slučaj da žena ubije muškarca', rekao je za Slobodnu Dalmaciju dr. Antonio Alujević, vještak sudske medicine.

Muškarci na supruge najčešće nasrću nožem, dok jedan na drugog uglavnom potežu vatreno oružje. Kada i koriste nož u međusobnim sukobima, muškarci najčešće zadaju jedan smrtonosni ubod. No u sukobima između muškarca i žene žrtva (čitaj: žena) najčešće biva više puta brutalno izbodena.

Osim spomenutih obračuna pištoljem, postoje obračuni i automatskim ili poluautomatskim oružjem (najčešće kalašnjikov). Takvo oružje koriste pripadnici kriminalnih skupina za međusobne obračune. 'Za sva ova ubojstva u Dalmaciji i Hrvatskoj motiv je gotovo isti. U pitanju su svađe, imovinsko-novčani sporovi, bračni i ljubavno-seksualni motivi', zaključio je dr. Alujević.