ŠKARE OŽBOLT PRISEGNULA

'Očekivala sam energičniju atmosferu u Saboru'

18.02.2014 u 17:26

Bionic
Reading

DC-ova Vesna Škare Ožbolt položila je jutros svečanu prisegu te će sljedeće dvije godine obavljati dužnost saborske zastupnice. Škare Ožbolt u saborske se klupe vraća sukladno koalicijskom sporazumu s HDZ-om, prema kojem je svoj izvorno osvojeni saborski mandat zamrznula na dvije godine, a tada je umjesto nje u klupama sjedila HDZ-ova Ivanka Roksandić

Iako je saborski mandat osvojila na koalicijskoj listi s HDZ-om, još nije sasvim jasno hoće li Vesna Škare Ožbolt podupirati baš sve HDZ-ove inicijative.

'Ja sam bila na koalicijskoj listi izabrana zastupnica u 6. izbornoj jedinici. Ono što vam sigurno mogu obećati je da ću biti vrlo aktivna i mislim da vam to može biti jamstvo da ću kandidirati neke druge teme koje muče građane. Imam osjećaj kao da nisam ni otišla iz Sabora što se tiče neke mirnoće i dinamike. Očekivala sam malo energičniju atmosferu, pa ako treba, osobno ću se potruditi za to', rekla je Škare Ožbolt.

Njezine zakonodavne inicijative, kazala je za tportal.hr, bit će reformske i razvojne, jer smatra da ima puno zakonskih prijedloga koje treba korigirati. Jedan od takvih je i nedavno na Vladi izglasan Zakon o šumama, o kojem Sabor tek treba raspravljati.

'Za Zakon o šumama se hvale da je super povoljan za investicije, a počinje se primjenjivati od 2015. Godina dana stanke. Godina dana je puno, posebno za nekog tko želi uložiti u Hrvatsku. Za koga je onda taj zakon?' zapitala se Škare Ožbolt.

Iako je u Sabor došla s koalicijske liste, to još ne znači da će biti članica HDZ-ova kluba zastupnika.

'Pustimo da vrijeme malo odmakne. Danas sam tek par sati tu pa su to još preuranjena pitanja, možda napravimo neki novi klub. U svakom slučaju, ja sam dio koalicijskog dogovora i nemam namjeru taj koalicijski dogovor bez razgovora mijenjati. Mislim da je trenutno važniji rad nego koji ću klub imati', rekla je Škare Ožbolt.

Podsjetimo, prije parlamentarnih izbora 2011. Škare Ožbolt potpisala je koalicijski sporazum s HDZ-om, no tada je na čelu te stranke bila Jadranka Kosor. Hoće li jednako moći surađivati i s novim šefom HDZ-a Tomislav Karamarkom, tek treba vidjeti.