izrazi sućuti

Obuljen Koržinek: Odlaskom Dopuđe medijski prostor izgubio je velikog profesionalca

31.07.2023 u 21:42

Bionic
Reading

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u povodu smrti novinara i urednika Hrvatske radiotelevizije Branimira Dopuđe, ističući da je hrvatski medijski prostor izgubio velikog profesionalca

"Tijekom svoje bogate karijere koju je počeo na tadašnjoj Televiziji Zagreb 1974., Branimir Dopuđa se istaknuo kao vrhunski profesionalac, a kao prepoznatljivo lice središnjeg Dnevnika zbog svoje smirenosti i staloženosti bio je omiljen i među gledateljima i kolegama", istaknula je ministrica u brzojavu sućuti u svoje i Vladino ime.

Podsjetila je kako je Dopuđa u svojoj karijeri uređivao središnji Dnevnik, emisiju „Jučer, danas, sutra“, te je bio pomoćnik urednika i vršitelj dužnosti urednika Informativnog programa.

"Branimir Dopuđa osobito će ostati zapamćen po svojoj odjavi Dnevnika za vrijeme Domovinskog rata, kada je svaku večer posebno pozdravljao hrvatske branitelje.

Te jednostavne riječi značile su i ohrabrenja hrvatskim braniteljima u vrijeme najvećih iskušenja, ali i optimizam i vjeru u pobjedu koja je svima tada bila potrebna i po čemu su ga i gledatelji posebno zapamtili", naglasila je.

Dopuđa se tijekom svoje karijere posvetio i kreiranju programa za hrvatske iseljenike, radeći kao prvi urednik satelitskoga programa HRT-a „Slika Hrvatske“, namijenjenoga Hrvatima izvan domovine.

Dobitnik je nagrade HRT-a za životno djelo Ivan Šibl.

"Odlaskom jednostavnog, dragog i skromnog novinara i urednika Branimira Dopuđe, hrvatski medijski prostor ostao je bez još jednog velikog profesionalca koji je novinarstvu i televiziji posvetio cijeli svoj život", zaključila je ministrica.