turski predsjednik

Objavljen detaljan hodogram Erdoganova posjeta Hrvatskoj. Evo kako će to izgledati

07.09.2022 u 12:28

Bionic
Reading

Iz Ureda predsjednika RH Zorana Milanovića objavili su kako će izgledati posjet turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana Hrvatskoj. Erdogan će u Hrvatsku doći sutra sa suprugom. S Milanovićem, na čiji poziv dolazi, sastat će se tête-à-tête na Pantovčaku u 10.15 sati

Tijekom službenog posjeta turskog predsjednika predviđeno je potpisivanje nekoliko međudržavnih sporazuma, među kojima su i Memorandumi o razumijevanju između hrvatskog i turskog Ministarstva unutarnjih poslova i to o osiguravanju javnog reda i mira te o suradnji u području upravljanja katastrofama i kriznim situacijama.

U nazočnosti predsjednika Milanovića i Erdoğan, sporazume će potpisati ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Turske.

Dvojica predsjednika prisustvovat će u 13 sati na svečanom otvaranju Islamskog kulturnog centra u Sisku da bi u 14.40 sati Erdogan sa suprugom položio vjenac ispred spomenika Domovini.

Za 16 sati predviđen je Erdogano tête-à-tête susret s premijerom Andrejom Plenkovićem nakon kojeg će uslijediti bilateralni sastanak izaslanstava Hrvatske i Turske.

Za 17.30 sati predviđeno je obraćanje Erdogana i Milanovića sudionicima Hrvatsko-turskog poslovnog foruma u Hotelu 'Westin'. Dolazak na forum potvrdilo je 75 turskih gospodarstvenika, dok se s hrvatske strane očekuje dolazak čak 160 gospodarstvenika.

Podsjećamo zbog Erdoganova dolaska u četvrtak i petak u Zagrebu će vrijediti posebna regulacija prometa o čemu više možete pročitati klikom na link.

  • +17
Pripreme u Zagrebu za dolazak turskog predsjednika Erdogana Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic