NEVJEROJATAN ODGOVOR

Kako Josipa Rimac misli da se može dobiti privola od mrtvih i nepostojećih ljudi?

14.02.2019 u 18:24

Bionic
Reading

Josipa Rimac, državna tajnica, tvrdi kako zastupnici Mosta nisu mogli dobiti na uvid nevažeće potpise referendunskih inicijativa 'Narod odlučuje' i 'Istina o Istanbulskoj' 'jer za njih nisu imali privolu osoba čija su imena na njima. Podsjetimo, kada su se potpisi provjeravali utvrđeno je da je listama bilo i mrtvih ljudi

Danima već traje priča oko toga kako je HDZ uništio kontrolne liste i onemogućio uvid u nevažeće potpise za referendume. I dok s jedne strane saborski zastupnici Mosta i predstavnici inicijativa tvrde da su liste uništene Lovro Kuščević, ministar uprave, to odbacuje i tvrdi da je to netočno.

Štoviše, pozvao ih je sve da se sami uvjere da tome nije tako.

Mostovci Miro Bulj, Robert Podolnjak i Marko Sladoljev jutros su došli u Ministarstvo uprave gdje su htjeli pregledati nevažeće potpise za referendum, ali ispriječila se državna tajnica Josipa Rimac.

Kazala je kako im to ne može omogućiti zbog naputka Agencije za zaštitu osobnih podataka.

No ono što je uslijedilo mnogima je stavilo upitnik iznad glave da ne bi znali bili se smijali ili plakali.

Na pitanje Katarine Brečić s N1 televizije 'mogu li zastupnici Mosta i referendumske inicijative dobiti uvid u 40.000 nevažećih potpisa', Rimac je kazala da sukladno Zakonu o zaštiti podataka imaju tu mogućnost ukoliko imaju privolu onih čiji su potpisi nevažeći'.

Drugim riječima oni čiji potpisi su proglašeni nevažećima moraju zastupnicima Mosta dati dozvolu da pogledaju u njim. A među njima je bilo i mrtvih, ali i nepostojećih osoba