obilna kiša

Vatrogasci intervenirali stotinjak puta; potopljeni podvožnjaci, stanovi, ali i 'Mali zmaj'

23.09.2019 u 20:59

Bionic
Reading

Zagrebački vatrogasci imaju pune ruke posla zbog obilne kiše koja u Zagrebu ne prestaje padati od popodneva, intervencija je toliko da ih niti ne broje, a procjenjuju da ih je na stotine

"Intervencija je kao u priči. Ne brojimo ih, jednostavno ih nemamo vremena brojati. Stotine je intervencija na ispumpavanju vode. Sve je krenulo oko 19 sati i ne jenjava nikako", izjavio je Hini zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Miroslav Merćep.'Imamo 50-ak intervencija...povezanih s nevremenom', objavili su vatrogsci objavivši sve lokacije na kojima su morali intervenirati. Razlozi intervencija su razičiti od eušenja stabala do ispumpavanja vode iz podruma.

Problema ima u svim dijelovima Zagreba.

Osim vatrogasaca zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe, na intervencije su upućena sva dobrovoljna vatrogasna društva, njih 57 i svako DVD ima po nekoliko intervencija.

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

Iz ZET-a su izvijestili kako jaka kiša, praćena grmljavinom, usporava javni promet te se vozi sporije i s dodatnim oprezom na širem gradskom području. Neka autobusne linije bile su u prekidu, a neki tramvaji vozili skraćenim rutama.

  • +3
Poplavljen 'Mali zmaj' Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Iz Hrvatskog auto-kluba vozače pozivaju na strpljenje jer je u Zagrebu otežan promet na pojedinim cestama, osobito u blizini podvožnjaka.

Zbog obilnih padalina otežana je odvodnja iz podvožnjaka u Škorpikovoj pa je policija iz sigurnosnih razloga obustavila promet. Voda na kolniku otežavala je promet i u podvožnjacima Selske ceste.

Humaitarnoj udruzi ''Mali zmaj' poplavljeno je skladište u Našičkoj ulici u kojem su se nalazili hrana, pelene, školske torbe, školski pribor...

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić

''Cijelo skladište humanitarne pomoći, plesna dvorana i igraonica su potpuno pod vodom. Šteta je neopisiva, od laminata koji su pod vodom, do knaufa na zidovima koje ćemo morati mijenjati'', rekla je Martina Leopold za Novu TV.

  • +5
Potopljen podvožnjak u Škorpikovoj Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL