U TUNELU USRED MRAKA

Obersnel prosvjedovao šetajući cestom D-404

21.05.2010 u 22:11

Bionic
Reading

Gradonačelnik Vojko Obersnel i njegov zamjenik Miroslav Matešić u znak prosvjeda zbog apsurda neotvaranja ceste D-404 odlučili su prošetati tunelom kako bi upozorili na ignoriranje resornih ministarstva i Hrvatskih cesta koji ne žele odgovoriti kada će kao kruh nasušnji potrebna prometnica biti otvorena

Obersnel je podsjetio novinare da je do sada nebrojeno puta najavljivano otvorenje ceste koja bi trebala rasteretiti riječke ulice od gužvi, ali da je uvijek dolazilo do odgađanja rezanja svečane vrpce. Podijelio im je i pismo ministru Božidaru Kalmeti koje je poslano prije dva dana.

'Preostalo nam je jedino zatražiti od ministrice Marine Matulović Dropulić izdavanje privremene dozvole koja bi omogućila da gotovom cestom prometuju barem kamioni s kontejnerima s Brajdice. P

oznato je da cestu koriste vozila koja nasipavaju Brajdicu u sklopu projekta proširenja kontejnerskog terminala pa ne vidim zbog čega se ne bi omogućilo prometovanje i kamionima s kontejnerima. Cestu D-404 koriste i neki naši građani što znači da se njome može voziti, izjavio je Obersnel.

Riječki gradonačelnik podsjetio je da je ministar Božidar Kalmeta na otvorenju zaobilaznice najavio da će D-404 biti u prometu u veljači ili ožujku ove godine i odbacio je bilo kakvu odgovornost Grada Rijeke za neotvaranje prometnice u koju su uložene stotine milijuna kuna, a koja trenutno služi kao najveće riječko parkiralište.