VANDALIZAM U RIJECI

Obersnel: Ćiriličnu ploču razbile su kukavice

Bionic
Reading

Na zgradi konzulata Republike Srbije u Rijeci tijekom noći je oštećena, odnosno udubljena dvojezična ploča, a razbijen je i prozor na katu zgrade konzulata, doznaje se danas iz operativnog dežurstva primorsko-goranske Policijske uprave

Kako su naveli iz policije, udubljenje je napravljeno na ploči s latiničnim i ćiriličnim nazivom 'Generalni konzulat Republike Srbije', a policija je dojavu o događaju primila jutros u 7 sati.

Očevid je obavljen i slijedi kriminalistička istraga.

Oglasio se i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji najoštrije osuđuje vandalski napad na zgradu Konzulata Republike Srbije u Rijeci.

'Razbijanje natpisne ploče Konzulata ne može se opravdati, to je kukavički čin počinjen noću. Radi se o sramotnom načinu izražavanja stava i mišljenja', rekao je Obersnel i dodao kako je uvjeren da se radi o djelu pojedinaca koje nipošto ne izražava stav većeg broja Riječana. 'Nažalost, unatoč visokoj razini tolerancije ni Rijeka nije otporna na vandalizam', rekao je gradonačelnik Obersnel.

Gradonačelnik poručuje i kako očekuje da će policija pronaći počinitelje ovog vandalskog čina i da će biti primjereno kažnjeni.