‘BOKSAČKI’ IZBORI

O formiranju nove ukrajinske vlade odlučuje Vitalij Kličko

Kamo god se pojavi Vitalij Kličko privlači pažnju

Kamo god se pojavi Vitalij Kličko privlači pažnju

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: nordphoto

Danas se u Ukrajini održavaju parlamentarni izbori. Ankete najavljuju da će se glavna bitka voditi među vladajućom Partijom regija predsjednika Viktora Janukoviča i opozicijskom Batkivščinom bivše premijerke Julije Timošenko

Danas se u Ukrajini održavaju parlamentarni izbori. Ankete najavljuju da će se, kao i do sada, glavna bitka voditi među vladajućom Partijom regija predsjednika Viktora Janukoviča i opozicijskom Batkivščinom bivše premijerke Julije Timošenko, ali i da bi o tome tko će formirati buduću vladu mogla odlučiti nova partija, Ukrajinska demokratska alijansa za reforme boksača Vitalija Klička.

Ankete pokazuju i da tek devet posto Ukrajinaca očekuje fer izbore, a 47 posto ne bi bilo iznenađeno neregularnostima, prenose agencije. Prema rezultatima anketa, u novi ukrajinski parlament će ući Janukovičeva Partija regija za koju će glasovati između 23 i 33 posto glasača i Kličkov Udar s oko 17 posto osvojenih glasova.

Opozicijski savez, u kojem su i pristaše Julije Timošenko, dobit će između 15 i 24 posto glasova, a Komunističkoj partiji Ukrajine i nacionalističkoj stranki Svoboda svoj će glas dati između 9 i 13, odnosno 3 i 6 posto Ukrajinaca. U predizbornoj kampanji neki kandidati davali su novac biračima, dijelili hranu, karte za nogometne utakmice, opremali škole, a neki su nudili i janjad.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi