U NADBISKUPSKOM DVORU

O čemu su iza zatvorenih vrata razgovarali Bozanić i Reiner?

16.01.2016 u 12:52

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Željko Reiner sastao se iza zatvorenih vrata Nadbiskupskog dvora s kardinalom Josipom Bozanićem te potom ustvrdio da su razgovarali o gospodarstvu i demografskoj situaciji, ali ne i o revidiranju Vatikanskih ugovora

Reinera je dočekao voditelj Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije Ivica Budinščak, a sastanak Reinera i Bozanića odvijao se iza zatvorenih vrata. U šturom priopćenju Tiskovnog ureda ne piše gotovo ništa osim da su u 'u podužem razgovoru razmatrana aktualna pitanja s posebnim naglaskom na odnos Crkve i države'.

[POSJET NADBISKUPSKOM DVORU] Predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner sastao se iza zatvorenih vrata...

Posted by Željko Reiner on Saturday, 16 January 2016

Nakon dva sata razgovora Reiner je, kako javlja N1 televizija, rekao da su govorili o gospodarskom stanju i demografiji te da nije bilo riječi o revidiranju Vatikanskih ugovora. Upitan kako će Crkva sudjelovati u poboljšanju demografske slike, Reiner je kazao kako se ona neće miješati.

Također je kazao da će potpredsjednici Sabora biti usuglašeni idući tjedan, ali nije htio potvrditi hoće li to biti Ivan Tepeš i Robert Podolnjak

Bozanić je, valja podsjetiti par dana nakon parlamentarnih izbora primio i Reinerova stranačkog kolegu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, i to na Karamarkovu zamolbu što je potvrdio i Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije, doduše, i tada bez detalja o čemu su zagrebački nadbiskup i šef HDZ-a razgovarali.