STAO NA jelačić placu

Novi zagrebački tramvaj iz Njemačke se već drugi dan vožnje pokvario

28.12.2023 u 18:38

Bionic
Reading

Novi tramvaj ZET-a koji je jučer odradio prvu vožnju na zagrebačkim ulicama već drugog dana rada stao je zbog kvara

Jedan od 11 rabljenih tramvaja starih 27 godina koji je zagrebački prijevoznik nabavio iz njemačkog Augsburga stao je u srijedu na Trgu bana Josipa Jelačića.

Iz ZET-a u priopćenju koje su poslali portalu Danas.hr inzistiraju da nije došlo do kvara: 'Pri ulasku i izlasku putnika iz vozila uočeno kako je potrebno dodatno podešavanje hoda vrata, što je odrađeno brzom reakcijom servisne službe te je tramvaj i dalje u prometu. Ističemo kako je riječ o dodatnim podešavanjima, a što je uobičajeno u prvom razdoblju upotrebe vozila', naglašavaju iz ZET-a.

Prvi rabljeni tramvaj pušten u promet u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/Pixsell

Podsjetimo, u javnoj nabavi vrijednoj 2,7 milijuna eura, kupljeno je ukupno 11 tramvaja proizvedenih 1996. koji, su prema riječima zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, prije nekoliko godina u potpunosti obnovljeni. Ostali rabljeni tramvaji u Zagreb će dolaziti sukcesivno tijekom sljedeće godine, sukladno ugovoru o nabavi.

  • +7
Novi stari tramvaj u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik Uprave ZET-a Marko Bogdanović ranije je kazao kako je cilj zamjena starijih modela tramvaja koji su trenutno u prometu, ali i premošćivanje vremena koje je potrebno za proizvodnju 20 novih tramvaja za koje je s tvrtkom Končar već sklopljen ugovor o nabavi. Prema najavama, u 2024. trebao bi biti potpisan ugovor o nabavi još 20 novih tramvaja.