VRIJEĐANJE NOVINARKE

Novi seksistički ispad Milana Bandića

27.08.2019 u 18:21

Bionic
Reading

Tijekom konferencije za medije reporterka N1 televizije Matea Dominiković gradonačelniku Milanu Bandiću postavila je niz pitanja o GUP-u, memorandumu o razumijevanju vezanom za tzv. zagrebački Manhattan, te o diplomatskim odnosima Srbije i Hrvatske. Milan Bandić na postavljena pitanja odgovorio je vrijeđanjem

"Opet vi! Vi opet. Vi pilate. Da vi znate kako vi mene rajcate. Kako vi mene veselite, kako vi mene zabavljate. To je strašno", glasio je odgovor Milana Bandića na postavljena pitanja reporterke N1 televizije.

Na najnoviji ispad zagrebačkog gradonačelnika reagiralo je Hrvatsko novinarsko društvo. Osudili su najnoviji ispad i podsjetili da su već nekoliko puta reagirali na seksističke ispade Milana Bandića.

Ovo nije prvi put da gradonačelnik Zagreba na neprimjeren način obraća novinarima.

U siječnju ove godine na konferenciji za medije novinarkama je kazao da "grakću kao vrane":

"Vas dvije grakćete. Pa dopustite predsjedniku da odgovori. Nije ovo graktanje, nije ovo moje igralište di ja trčim ujutro, gdje vrane dođu i grakću na mene. Ovo je presica čovjeka koji 18 i pol godina obnaša drugu izvršnu funkciju ove zemlje. Uvažavajte to."

Novinarki Nove TV Ivani Brkić Tomljenović u studenome prošle godine obratio se sa "sunčeko moje drago".

U kolovozu 2018. novinarki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov odbio je odgovoriti na pitanje gdje je završilo smeće s divljeg odlagališta u Kozari putu. Umjesto toga joj je rekao: "Vi ste meni k’o učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina".

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec