RAZVOJ I ŠKOLOVANJE

Novi šef SDP-a Davor Bernardić uskoro postaje doktor

03.12.2016 u 20:00

Bionic
Reading

Nakon što je prije dvije godine pod mentorstvom aktualnog guvernera HNB-a Borisa Vujčića magistrirao ekonomiju Davor Bernardić sada je i pri kraju doktorata na Ekonomskom fakultetu

Ovaj tjedan dobio sam potvrdu Senata o prihvaćanju teme, potvrdio je za tportal predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

'Radi se o doktoratu iz ekonomike obrazovanja. Doktorat je kvantitativno-ekonometrijski, a koristim matematičko modeliranje da bih utvrdio utjecaj faktora urbanog razvoja urbanih cjelina na ishode školovanja', pojasnio je Bernardić, dodavši kako bi trebao biti gotov s radom za nekoliko mjeseci.
Bernardićev mentor je poznati ekonomist Josip Tica, profesor na Katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Bernardić je poznatog mentora imao i na magisteriju i to aktualnog guvernera HNB-a Borisa Vujčića. Tada je magistrirao na temu 'Fiskalna održivost Grada Zagreba', a u radu iznio tezu prema kojoj se Grad sve više zadužuje zbog dugova Zagrebačkog holdinga.

Kako je tada pisao tportal, Bernardić se zbog posla kojim se bavi odlučio za nastavak školovanja na temu ekonomije iako je diplomirani inženjer fizike.