slovenija

Novi biciklistički prosvjedi protiv Janeza Janše

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 15.05.2020 22:21
  • Objavljeno 15.05.2020 u 22:21
Prosvjed protiv Janeza Janše

Prosvjed protiv Janeza Janše

Izvor: EPA / Autor: IGOR KUPLJENIK

U više slovenskih gradova u petak navečer održani su ponovno tzv. biciklistički prosvjedi protiv vladajuće koalicije Janeza Janše

Kao i prethodna dva petka, najviše se ljudi na biciklima, ali i dosta pješaka, okupilo u Ljubljani, njih više tisuća, uzvikujući parole protiv vlade.

Od demonstranata se čulo da vladajuća koalicija zapostavlja interese javnosti i većine ljudi, da je koruptivna i da je nabavljala na netransparentan način goleme količine zaštitnih sredstava i opreme za borbu protiv koronavirusa preko sumnjivih poduzeća.

Uz to, tvrdnje da vlada i premijer državom vladaju na "autoritaran način", prevladavale su na prosvjedima i protekla dva petka.

U Ljubljani je prosvjed u središtu grada počeo oko 19 sati, a prosvjednici su se nakon dva sata razišli.

U Mariboru je na ulice izašlo oko 600 ljudi.

Premijer Janez Janša već je prilikom prosvjeda prošlog petka ocijenio da ih ne organiziraju nevladine udruge, kako se tvrdi, nego da ih potiču oporba i njoj naklonjeni mediji.

Glavni su u organizaciji su pripadnici "ekstremne ljevice" kojima je konačni cilj srušiti vladu koja, po premijerovim riječima, uspješno djeluje i uspjela je privesti epidemiju koronavirusa kraju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!