ODLUKE VODSTVA

Nove smjene na HRT-u: Razriješeni urednici Radija Split i Pula

07.07.2016 u 17:08

Bionic
Reading

Vodstvo HRT-a u četvrtak je izvijestilo kako su dosadašnji glavni urednici HRT - Radija Split Zoran Vukičević i HRT - Radija Pula Tatjana Kaštelan u srijedu, 6. srpnja, razriješeni sa svojih dužnosti, pa je na mjesto vršitelja dužnosti glavnoga urednika HRT - Radija Pula imenovan Bruno Krajcar, a na mjesto v.d. glavnoga urednika HRT - Radija Split Josip Krželj

Kako se ističe u HRT-ovu odgovoru Hini, nove smjene u regionalnim centrima javne radiotelevizije nastupile su zbog, kako se navodi, razloga 'opisanih o odredbama Statuta Hrvatske radiotelevizije koji propisuju razloge za razrješenje glavnih urednika prije isteka mandata'.

S HRT-a napominju i da, kao ni dosad, nisu u mogućnosti podrobnije komentirati radnopravne odnose povezane s njihovim zaposlenicima.

U HRT-ovu centru Split ima 85 zaposlenika, a u HRT-ovu centru Pula 49 te je riječ o zaposlenicima Hrvatskoga radija (HR) i Hrvatske televizije (HTV).

Najnovije smjene na Hrvatskom radiju uslijedile su nakon odluke vodstva HRT- koja je nedavno ukinula emisiju Trećeg programa Hrvatskog radija 'Jutro na trećem', urednika i voditelja Ivice Prtenjače, kao i radijske emisije 'Audio.doc' i Skrivena strana dana urednice Ljubice Letinić