PUSIĆ POSRAMILA HEBRANGA I MATUŠIĆA

'Novca za mirovine neće biti samo ako je HDZ pomeo blagajnu'

13.10.2011 u 15:24

Bionic
Reading

Nije dugo trebalo da na 'objede i laži', koje su u ime HDZ-a izrekli Andrija Hebrang i Frano Matušić, odgovore iz Kukuriku koalicije

Predsjednica saborskog Kluba zastupnika HNS-a Vesna Pusić smatra da HDZ lažima namjerno zastrašuje javnost.

'Hebrang i Matušić tvrde da bez oporbe ne mogu donijeti zakone. Pa to znači da oni više nemaju ni većinu u Saboru, a ako nemaju većinu, onda nema ni Vlade. Matematika je jasna. Većinu u Saboru čini 77 zastupnika. Očito je da ih HDZ nema toliko kad poziva da se oporba vrati u klupe', ističe Pusić.

Nadalje, navodi Pusić, čista je laž da neće biti novca za mirovine, da neće biti donesen proračun i da neće biti novca za zdravstveno osiguranje.

'Novca neće biti jedino ako su oni pomeli sve blagajne. U suprotnom će ga biti, jer proračun za 2011. vrijedi do kraja tekuće godine, a ne do raspuštanja Sabora. Odluku o privremenom financiranju može donijeti i idući saziv Sabora', ustvrdila je Pusić.

Komentirajući izjavu da oporba nedolaskom u Sabor nanosi štetu i narušava ugled tom domu, Pusić napominje da je to vrhunac HDZ-ova cinizma.

'Ne baca oporba boce i papire po Saboru niti zastupnicama govori da se drže štange, a još manje ih pita na čemu su one', zaključila je Pusić.