PROMJENE

Nova TV raskinula sa Svilanom, naslijedila ga Zrinka Jankov

14.06.2012 u 16:11

Bionic
Reading

Nova TV raskinula je suradnju sa sada već bivšim direktorom programa Sinišom Svilanom i na njegovo mjesto imenovala Zrinku Jankov. Uz nju, na funkciju glavne urednice Doma TV-a imenovana je Danijela Bosnar

Razloge raskida ugovora sa Svilanom na Novoj TV ne žele komentirati, tek šturo priopćuju kako je 'raskid suradnje sa Svilanom poslovna odluka Nove TV donesena u skladu s ugovornim odredbama i zakonima RH'.

Jesu li razlozi raskida suradnje sa Svilanom uvjetovani činjenicom da je interna istraga kuće pokazala Svilanovu upetljanost u aferu Core media, nešto je o čemu se može spekulirati jer na Novoj TV to ne žele komentirati.

Podsjetimo, protiv Svilana je početkom travnja Županijsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu zbog sumnje da je kao direktor programa Nove TV primio od direktora Core medije Vladimira Šelebaja Selliera ukupno 262.000 eura mita kako bi emisije produkcijske kuće Core media '1 na 1', 'U sridu', 'Istraga' i 'Interijeri' ugledale svjetlo dana u programu navedene TV kuće.

Isplate je, prema optužnici, dobivao na ruke dobivao u periodu od 2004. do 2007. godine, a prikazivanje svake emisije iz pojedinog projekta stajalo je Šelebaja Selliera tisuću eura.

Novac je Svilan dobivao što od Šelebaja, što od posrednika, među kojima je bio i Šelebajev partner u Core mediji, estradni menadžer Edvin Softić koji je priznao da je Svilanu nosio kuvertu kada je Šelebaj bio na putu.

Zrinka Jankov je dugogodišnja članica tima Nove TV , sudjelovala je u stvaranju i razvoju programa Nove TV te prvog specijaliziranog zabavnog kanala Doma TV-a.

Diplomirana novinarka u timu grupe Nove TV je od početka emitiranja ove hrvatske komercijalne televizije, gdje je u Odjelu programa obnašala dužnost filmske urednice, a svoje znanje i iskustvo prenijela je u radu i na specijaliziranom kanalu Doma TV.

Danijela Bosnar
dosadašnja je urednica serijskog programa. Karijeru je započela na HTV-u, a dio programskog tima Nove TV postala je 2004. godine. Radila je na poslovima nabave i uređivanja serijskog programa te obnašala dužnost glavne urednice dječjeg kanala Mini TV. Na poziciju glavne urednice Doma TV-a dolazi s najavom daljnjeg razvoja ovog specijaliziranog TV kanala.