BOTANIČKI VRT U SPLITU

Nova akcija Inicijative za Marjan

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 10.03.2011 18:58
  • Objavljeno 10.03.2011 u 18:58
Botanicki vrt Split

Botanicki vrt Split

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Skupina građana koji su okupljeni u Inicijativi za Marjan planiraju ove subote novu akciju. Inicijativa poziva građane Splita da se ove subote, 12. ožujka točno u podne priključe akciji kojom se želi upozoriti na katastrofalnu situaciju u kojoj se našao Botanički vrt na Marjanu. U nekadašnjim staklenicima Botaničkog vrta, usred apokaliptičnog ambijenta razbijenih stakala i uvelog bilja, održat će se prigodni kraći koncert klasične glazbe

Neskladom između devastiranog prostora i zvukova klasičnih melodija nastojat će se upozoriti da sadašnja 'smrt' Botaničkog vrta ne mora ujedno biti i njegova trajna sudbina. Nakon 20-minutnog koncerta, planira se održavanje čajanke i tiskovna konferencija ispred obnovljene kuće u kojoj se nalazi Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan. Naime, mladice biljaka koje je u staklenicima Botaničkog vrta ubio ljudski nemar, samo su najdramatičniji pokazatelj općeg nekvalitetnog upravljanja Park-šumom Marjan. Javna ustanova, koja bi trebala imati najvažniju ulogu u brizi o Marjanu, danas je fiktivna institucija koja nije ekipirana, nema ravnatelja, a ni potrebnih sredstava.

Inicijativa Za Marjan traži da se što prije provede u djelo nedavna odluka Gradskog vijeća da se sredstva za upravljanje Marjanom dodijele Javnoj ustanovi. Također, Inicijativa Za Marjan zahtijeva da se konačno raspiše natječaj za ravnatelja Javne ustanove te da programi kandidata koji će se natjecati za ovu funkciju budu dostupni javnosti.

Leo Nikolić

Leo Nikolić

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Botanički vrt u Splitu

Kao posebnu 'poslasticu' za nadležne koji su dopustili da izumru mladice maslina i ostalog bilja u staklenicima, inicijativa Za Marjan pozvat će građane da im se priključe u šetnji do Banovine, gdje će se ispred ulaza u gradsku upravu ostaviti tegle s uvelim biljem, da se odgovornima isporuči njihova sramota.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi