NEMA ŠALE NA 'NIKOLI TESLI'

Norvežanin bacio opušak, srpski komunalni policajac mu uzeo putovnicu

22.05.2018 u 10:51

Bionic
Reading

Norveški državljanin ostao je prošlog vikenda bez putovnice nakon što je ispred beogradskog aerodroma zapalio cigaretu i potom odbacio opušak

Kako pišu srbijanski mediji, norveški državljanin R. S. (42) je prošle subote, nakon što je s nevjenčanom suprugom J. V. (43) doputovao iz Osla u Beograd, slijedivši primjer ostalih putnika odlučio ispred aerodromske zgrade zapaliti cigaretu.

Norvežanin je nakon popušene cigarete sjeo u taksi kako bi se s nevjenčanom suprugom odvezao do Beograda, ali mu je u tom trenutku na prozor automobila pokucao policajac i oduzeo putovnicu dok ne plati kaznu.

'Policajac je rekao mom suprugu da izađe iz vozila, upitavši ga zna li što je napravio. Suprug je odmah odgovorio kako mu je žao te da će odmah pokupiti opušak. Policajac mu je odgovorio kako neće proći bez kazne te mu je oduzeo putovnicu', kazala je nevjenčana supruga za srbijanske medije, dodajući kako je njezin nevjenčani suprug, inače pripadnik norveške vojske, predao putovnicu.

Policajac je potom Norvežaninu oduzeo putovnicu uz objašnjene kako će mu biti vraćena nakon plaćene kazne, no prilikom oduzimanja putovnice policajac stranom državljaninu nije dao potvrdu o oduzimanju dokumenata.

Rasvjeta na aerodromu Franjo Tuđman Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Gordana Sermek

Norveški par je uvjeren kako policajac nije postupio zbog kršenja komunalnog reda, već kako im je pristupio nakon što je uočio da ne govore srpski niti engleski. Kada ga je J. V. pitala zbog čega je, iako su i ostali putnici pušili, postupio prema njezinom suprugu, policajac je uzvratio kako 'ne može svakog uhvatiti na djelu'.

Par je na kraju platio kaznu u sjedištu komunalne policije te je norveški državljanin dobio natrag svoju putovnicu.