REFORME U VRIJEME KRIZE

Norveški ministar zadivljen Hrvatskom

10.07.2013 u 21:39

Bionic
Reading

Provedbom političkih i društvenih reformi u vremenu gospodarske krize Hrvatska je pokazala da ima volje i političke hrabrosti, ocijenio je norveški ministar vanjskih poslova Espen Barth Eide, čiju izjavu u srijedu prenosi norveški list na engleskom jeziku The Nordic Page

'Zadivljen sam uspjehom Hrvatske u provedbi sveobuhvatnog programa političkih i društvenih reformi u vremenu gospodarske krize. To pokazuje ne samo volju već i političku hrabrost', izjavio je Eide.

Norveški veleposlanih u RH Henrik Ofstad podsjeća da je Norveška od samih početaka podržavala članstvo Hrvatske u EU i NATO-u, smatrajući da je to važno za stabilizaciju Balkana.

'Mislimo da će članstvo Hrvatske u EU imati važnu ulogu u stabilizaciji regije', kazao je Ofstad. Također je ocijenio da je potraga za sigurnošću glavni razlog zašto je Hrvatska željela ući u EU.

'Hrvati misle da su sada bolje zaštićeni nego prije članstva u Uniji. Biti dio NATO-a i EU-a, u ovoj regiji to puno znači. Jedno je novac, ali ovdje je riječ i o osjećaju pripadnosti, o tome da su članovi partnerstva koje će ih podupirati u bilo kojoj situaciji', kazao je Ofstad. Upozorio je, međutim, da s članstvom u EU novac neće početi teći sam od sebe, već da Hrvatska mora imati dobre projekte.