grad ne prašta

Noćni prosvjed na Markovu trgu protiv raspuštanja Sabora prije donošenja zakona o obnovi Zagreba i okolice

17.05.2020 u 23:17

Bionic
Reading

Od nedjelje u 13 sati na Markovu trgu traje prosvjed članova stranaka Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, ORaH, Radnička fronta i Za grad. Ideja je da na Markovu trgu dočekaju jutro i saborske zastupnike koje planiraju uvjeriti da se Sabor ne smije raspustiti dok se ne donese 'kvalitetan, pravedan i provediv zakon o obnovi Zagreba i okolice'

Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!), organizator prosvjeda, za RTL pojasnio što očekuje od sutrašnjeg dana.

'Mi smo apsolutno frustrirani i bijesni s time da će se sabor raspustiti, a da zakona neće biti, a obećavali su to. Danas ministrica kulture kaže: 'Ne treba politizirati potres.Pa tko ga je politizirao? Znači, ide se u raspuštanje sabora, iako zakon još uvijek nije usvojen.

  • +13
Noćni prosvjed na Markovom trgu zbog Zakona o obnovi Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Okupili smo se ovdje, ne mičemo se odavde, tražimo da se ni oni ne maknu dok nakon kvalitetne javne rasprave ne izglasaju zakon. Nakon toga nek rade što hoće. Ako se to ne dogodi sutra, onda pozivamo građane da izađu na izbore više nego ikad i kazne HDZ i Bandića", izjavio je Tomašević.

Na pitanje ima li prosvjed za njega funkciju predizborne kampanje, s obzirom na to da kao platforma izlazi na parlamentarne izbore, odgovara da ima važnijih stvari.

"Mi izlazimo svakako kao platforma, međutim najbitnije je da svi izađu na izbore u Zagrebu, ali i drugdje u Hrvatskoj, i da kazne HDZ. Ovo što se dogodilo s potresom u Zagrebu može se dogoditi u bilo kojem drugom gradu.

  • +16
Prosvjed zbog raspuštanja Sabora prije donošenja Zakona o obnovi Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL