NEOPREZNA SANACIJA CESTE

Noćas pukla glavna plinska cijev u Rijeci

11.06.2010 u 10:25

Bionic
Reading

Tijekom noći u Adamićevoj ulici u Rijeci prilikom sanacije kolnika došlo je do puknuća glavne plinske cijevi

Djelatnici Ceste Rijeka, tvrtke za građenje i održavanje cesta, jučer su u 22 sata po planu krenuli s odstranjivanjem gornjeg sloja tisuću kvadrata glavne riječke prometnice, nakon čega se danas u popodnevnim satima trebao staviti novi sloj asfalta. Nakon tri sata rada stroj Cesta Rijeka oštetio je plinsku cijev te je plin počeo curiti.

'Na 350. kvadratu kod zgrade županije naišlo se na plinsku cijev koja je bila plitko postavljena i cijev je pukla', rekao nam je rukovoditelj Sektora održavanja i građenja Ceste Rijeka Mirko Brumnjak te dodao kako prilikom priprema za novi asfalt strojevi odstrane četiri centimetra starog asfalta.

Na mjesto događaja odmah su stigli djelatnici Energa, policije, vatrogasci i dizalica, koja je uklonila stroj. Plin je zatvoren, a u tijeku je sanacija cijevi i daljnji radovi asfaltiranja kolnika do Žabice, koji bi danas trebali biti završeni.

Adamićeva ulica za sav je promet bila zatvorena od jedan do pet sati, nakon čega je promet uspostavljen i odvija se jednim kolničkim trakom uz ručnu regulaciju.