Noć vještica u mojoj kuhinji

Noć vještica u mojoj kuhinji

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Spontano druženje, prijateljica iz Njemačke u posjeti i bundeva, umjesto izrezbarena, narezana na improviziranoj piti/pizzi

Najviše volim kad mi je kuhinja puna dragih ljudi koji vole dobru spizu i druženje uz istu.

Foto: Sanjin Kaštelan

Foto: Sanjin Kaštelan

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Najdraža Korina :)

Foto: Sanjin Kaštelan

Foto: Sanjin Kaštelan

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Preslatka Ančica

Foto: Sanjin Kaštelan

Foto: Sanjin Kaštelan

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Ludi Toni koji šmrče brašno

Foto: Sanjin Kaštelan

Foto: Sanjin Kaštelan

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Mali pas spreman na žicanje

Foto: Sanjin Kaštelan

Foto: Sanjin Kaštelan

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Ni bad hair day, ni alergija na licu nisu mi uspjeli skinut' osmijeh s lica

Foto: Sanjin Kaštelan

Foto: Sanjin Kaštelan

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Ne moram uopće sudjelovati u razgovoru, samo slušam njihov smijeh, priče i dragi žamor dok smišljam što ću im skuhat'/ispeći'

Foto: Sanjin Kaštelan

Foto: Sanjin Kaštelan

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Ostalo mi je lisnatog tijesta pa sam ga otopila i odlučila, zbog Sanjina koji je vegan, napraviti neku verziju pizze ...

Foto: Sanjin Kaštelan

Foto: Sanjin Kaštelan

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


... s komadima bundeve, svježom kaduljom, chillijem, medom i češnjakom. Ukusno, hruskavo, idealno za grickanje uz pivo ili vino

Foto: Sanjin Kaštelan

Foto: Sanjin Kaštelan

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Ako priređujete partije za Noć Vještica i podržavate sve što uz to ide, ova će vam pita/pizza biti ultimativni hit. Aj promis!

za 1 protvan

1 ciglica lisnatog tijesta
1 omanja banana ili muškatna bundeva
par većih, svježih listova kadulje
2 ili 4 chilli papričice (ovisi koliko ljuto volite)
3/4 šalice meda
malo maslaca
2, 3 česna češnjaka
1/2 šalice maslinovog ulja

Zagrijte pećnicu na 200 C.

Očistite bundevu i narežite na tanke ploške. Stavite ih sa strane.

U lončiću rastopite maslac, ubacite nasjeckani češnjak i pustite ga da se zastakli. Dodajte malo maslinovog ulja i dva listića kadulje. Promiješajte i stavite sa strane.

U drugom lončiću, na laganoj vatri, s malo vode, okupat ćete očišćene chili papričice i dodati med. Najbolje neki cvjetni, koji će se lako rastopiti, jer se med ne smije previše zagrijavati.

Promiješajte med s chillijem i stavite sa strane.

Razvaljajte lisnato tijesto i smjestite ga na masnim papirom obloženi protvan.
Uzmite četkicu, umočite je u mješavinu maslinovog ulja, češnjaka i maslaca i premažite tijesto. Zapravo, izlijte otopinu po tijestu.

Foto: Sanjin Kaštelan

Foto: Sanjin Kaštelan

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Prekrijte tijesto komadima bundeve po kojima ćete ravnomjerno posložiti kadulju i na kraju sve preliti mješavinom chilija i meda

Na kraju sve još jednom poškropite maslinovim uljem i krupnom soli.

Foto: Sanjin Kaštelan

Foto: Sanjin Kaštelan

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Ubacite u pećnicu i pecite 20 do 30 minuta

Foto: Sanjin Kaštelan

Foto: Sanjin Kaštelan

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Foto: Sanjin Kaštelan

Foto: Sanjin Kaštelan

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Izvadite i poslužite dragim, gladnim prijateljima ;)


Ta daaaa!



Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!