EURO 2024.

Više od 20.000 njemačkih policajaca priprema se za teroriste, huligane i kriminalce

27.05.2024 u 21:47

Bionic
Reading

Njemačka policija priprema se za teroriste, nasilne huligane, kriminalce i deportirane migrante koji će pokušati ući u zemlju tijekom nadolazećeg EURO-a

Za vrijeme EP-a koji će se održati od 14. lipnja do 14. srpnja u deset njemačkih gradova, očekuje se oko 2,7 milijuna navijača na stadionima i do 12 milijuna u gradovima domaćinima. Njemačka policija priprema plan u pet točaka kako bi bila spremna za suočavanje sa svim sigurnosnim prijetnjama, navode njemački mediji. Navodi se kako policija cilja na nekoliko skupina počinitelja - teroriste, nasilne huligane, putujuće kriminalce, lopove i teške kriminalce, piše Bild.

Navodno će oko 22.000 saveznih policajaca biti raspoređeno na granicama, stadionima, javnim mjestima za promatranje, zračnim lukama, željezničkim kolodvorima i osjetljivim područjima kritične infrastrukture svaki dan. Bild izvješćuje da je policija posebno zabrinuta zbog opasnosti od huligana tijekom Europskog prvenstva. U ožujku je britanski Mail Sport izvijestio da je tisućama nogometnih navijača zabranjeno pratiti Englesku u Njemačkoj zbog ograničenja britanske vlade.

Više od 1600 navijača kojima je izrečena zabrana, bit će prisiljeno predati svoje putovnice policiji od 4. lipnja do finala Europskog prvenstva 14. srpnja kako bi se osiguralo da ne pokušavaju prisustvovati utakmicama. Svatko tko ne preda svoju putovnicu ili pokuša otputovati u Njemačku suočit će se s velikom novčanom kaznom ili zatvorskom kaznom, s maksimalnom kaznom od šest mjeseci.