KOSOR OBEĆALA:

'Nitko neće odvoditi lipicance iz Đakova!'

  • Autor: Luka Filipović
  • Zadnja izmjena 04.08.2010 16:09
  • Objavljeno 04.08.2010 u 15:14
lipicanci ergela

lipicanci ergela

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Miroslav Kiš

Usprkos prosvjedima građana Đakova i otporima lokalne vlasti, Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da se tamošnja ergela i ergela u Lipiku ujedine

Nova ustanova sa sjedištem u Lipiku bit će glavno središte za uzgoj lipicanaca u zemlji, a nosila bi ime Hrvatski centar za konjogojstvo – državne ergele Đakovo i Lipik.

Time će se, naglašeno je, racionalizirati poslovanje i napraviti ušteda od 20 posto.

'Nitko neće odvoditi lipicance iz Đakova i nitko neće ugroziti opstanak ergele. Jedna i druga ergela su ponos Hrvatske', rekla je premijerka Jadranka Kosor dodajući da je slučaj u Đakovu još jednom potvrdio da su mnogi za uštede, ali ne i kad se to odnosi na njih.

Vlada je u Sabor uputila niz izmjena zakona kojima se ukida nekoliko agencija i zavoda. Među njima su i Fond za regionalni razvoj čije će poslove preuzeti resorno ministarstvo, Agencija za promicanje izvoza i ulaganja te Fond za razvoj i zapošljavanje.

Vlada je donijela uredbu koja regulira uvjete i natječajni postupak za članove nadzornih odbora, odnosno upravnih odbora trgovačkih društava u kojima država ima udjele. Prema toj odluci, koja na snagu stupa odmah, natječaji se moraju raspisati u roku od 45 dana.

U sklopu priprema za turističku sezonu 2011, Vlada je odlučila ostaviti boravišne pristojbe na istoj razini kao i ove godine, odnosno od dvije do sedam kuna, ovisno o razredu turističkog mjesta te dijelu godine u kojem turisti ljetuju.

'U 2010. od boravišne pristojbe očekujemo prihod od 310 milijuna kuna', rekao je ministar turizma Damir Bajs te dodao da će domaći gosti uplatiti oko 30 milijuna, a strani 280 milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi