OSMA PRODAJA

Nitko ne želi Dalmacijavino za 115 milijuna kuna

26.05.2014 u 14:51

Bionic
Reading

Splitsko Dalmacijavino i dalje je na prodaji i to po nepromijenjenoj cijeni od 115 milijuna kuna s obzirom da ni danas, na osmom ročištu na Trgovačkom sudu u Splitu, nije bilo zainteresiranih kupaca

Stečajni upravitelj Dalmacijavina Perica Mitrović Hini je potvrdio da za to poduzeće nije bilo zainteresiranih i ozbiljnih kupaca. I za sljedeću, devetu prodaju Dalmacijavina, koja je zakazana za srpanj, cijena će ostati kao i današnja i to u iznosu od 115 milijuna kuna. Naveo je kako prodaji nije pristupio niti jedan ponuditelj, niti je bilo uplata zatražene jamčevine.

Ocjenjuje kako je Dalmacijavino najbolje proizvodno društvo za prodati jer ima nekretninsku i proizvodnu vrijednost. 'Nama od početka prodaje cijelo vrijeme dolaze kupci, no nitko nije ozbiljan kupac jer do sada nije ni lipa uplaćena za jamčevinu', kazao je.

Za kupnju Dalmacijavina su, među ostalim, bili zainteresirani kupci iz Irana, Njemačke, Kine, Italije, Rusije, Švedske i Izraela. U najgorem slučaju ako Dalmacijavino ništa drugo ne proda naposljetku će ga prodati niska cijena, zaključio je Mitrović.

Dalmacijavino se prodaje u paketu s imovinom opterećenom hipotekama i zaštićenim brendovima među kojima je najpoznatiji Pipi. Onaj tko kupi Dalmacijavino dobit će pravo na korištenje brendova te tvrtke vrijedne osam milijuna kuna. Osim 67.000 kvadrata skladišno-proizvodnog prostora u Sjevernoj luci prodaje se i vinarija u Jelsi i Starom Gradu te zemljište u Vrbanju na Hvaru, a kao dio ponude se našla drniška tvornica kvasine, vinogradi i poslovni prostor i skladište u Velikoj Gorici, Vukovaru, Rijeci i Zadru.

Početna prodajna cijena Dalmacijavina u kolovozu prošle godine iznosila je 281 milijun kuna, a Odbor vjerovnika je spuštao nekoliko puta samo kako bi se pronašao zainteresirani kupac.