nije na popisu

Ništa od preglasavanja većine: Sabor danas neće glasati o članarini u HGK

29.01.2021 u 11:31

Bionic
Reading

Iako se najavljivalo da bi oporba danas eventualno mogla srušiti većinu u Saboru, od toga ipak neće biti ništa

Prema planu glasanja, saborski zastupnici danas ipak neće odlučivati o članarini u HGK. Naime, na planu se nije našao Mostov prijedlog izmjena Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori, koji je eventualno mogao i proći.

Plan glasovanja by Tportal.hr on Scribd

Most je, naime, predlagao da članarina u HGK više ne bude obvezna, nego dobrovoljna. Kako su se obaveznoj članarini u Komori protivile brojne opozicijske stranke poput Mosta, Domovinskog pokreta, Centra i Zeleno-lijeve koalicije, ali i neke od stranaka koje premijeru Andreju Plenkoviću drže većinu u Saboru, recimo HSLS, saborska je oporba jučer organizirala sastanak s ciljem maksimalne mobilizacije svih svojih zastupnika, jer neki su očito nanjušili kako bi danas u Saboru mogli preglasati HDZ, pisao je Jutarnji list.

No, od toga, barem danas neće biti ništa, jer se ta točka uopće nije našla na planu glasanja, koje započinje u podne.

Sve je komentirao i Mostov Zvonimir Troskot. 'Potezom micanja Mostova zakona o ukidanju prisilnih članarina za HGK pokazali su da smo pogodili sa stavljanjem ovog zakona na dnevni rad potpisima oporbe. Uspjeli smo ujediniti oporbu i podijeliti vladajuću većinu. Borba za poduzetnike i obrtnike se nastavlja', kazao je.